Новини

Награда на МФ

Международна фондация "Св..Св. Кирил и Методий" връчи годишните си награди в Националния конкурс за учители по физика при откриването на 46 Национална конференция по въпросите на обучението физика " Европейски измерения на българското образование по физика" в гр. Плевен./ 13-15 април 2018г./ Първа наградата на името на "Акад. Матей Матеев" в програма "Учебна среда" беше присъдена на Юлия Върбанова - директор АОП - Ямбол.

Цялата новина

47 години АОП - Ямбол

На 21 март 1971 година е открита Астрономическата обсерватория и планетариум в град Ямбол. Днес единственият планетариум в Югоизточна България е място за популяризиране и развитие на интересите в областта н аастрономията. Астрономическат обсеравтория и планетариум в град Ямбол осигурява обща подкрепа за личностно развитие на децата и учениците чрез различни клубове, школи и наблюдения, масови и публични изяви в областта на астрономията и природните науки. Във връзка с годишнината от създаването на АОП Ямбол и настъпването на астрономическата пролет се организират ОТВОРЕНИ ВРАТИ от 10, 00 до 16 ,00 часа. ПРОГРАМА: 10,00 ч. Митове и легенди за съзвездията – сеанс в звездната зала 11,00 – 13,00 Еволюция на звездите – сеанси за ученици от ПГ „В.Левски” 15,00 – Вселената – сеанс за ученици от СУ „П.Яворов „ Сливен 16,00 Митове и легенди за съзвездията – сеанс в звездната зала Очакваме Ви!

Цялата новина

Посрещане на астрономическата пролет

АОП- Ямбол организира посрещане на астрономическата пролет на 21.03.2018г.от светилището на Зайчи връх в античния тракийски град Кабиле. Изгревът на Слънцето на 21.03 за района на Ямбол е в 6.15ч. Тръгване от минералната баня до градинския мост в 5.15 със собствен транспорт.

Цялата новина